Filters
Kategorie blogu
Blízko

Napsali o nás - Co dělat, když tělo volá SOS?

Ženy.cz

Spolu s létem nastává období, kdy vlivem nadměrného slunečného záření trpí naše pleť a dalšími negativními vlivy jsou extrémně namáhané i naše vlasy, rty, zuby a dásně. Je tak nezbytné poskytnout našemu tělu dostatečnou péči, aby se opět dostalo do rovnováhy. Ukázalo se, že v mnoha těchto ohledech velice prospívá Aloe Vera, konkrétně její extrakt, který má blahodárné účinky na celý náš organismus. Na to se zaměřila i společnost LR Health & Beauty, která od července uvedla na český trh značku LR ALOE VIA, jejíž produkty obsahují Aloe Vera až z 90 %. 

 

Zelená síla Aloe Vera

Nejsilnější stránky Aloe Vera tkví ve zvláčňujících, hydratačních a ošetřujících schopnostech. „Její dužina obsahuje jedinečnou kombinaci účinných látek, včetně vitamínů, minerálů a aminokyselin, díky čemuž nabízí všestranné využití nejen v kosmetickém průmyslu. Pro své blahodárné účinky se používá po celém světě už tisíce let. Aloe Vera pomáhá i při hojení drobných ran nebo při mírnění svalového napětí,“ uvádí specialista MUDr. Tomáš Kampe ze společnosti LR Health & Beauty. „Navíc u této rostliny vědci prokázali, že dokáže významně zmírnit negativní dopady UV záření, jako zarudnutí kůže či její vysušení,“ dodává. 

 

SOS pomocníci pro zdravou a krásnou pleť

UV paprsky sice tvoří pouze 5 % z celkového slunečního záření, které dopadá na Zem, přesto dokáží být pro lidskou pokožku velmi nebezpečné, upozorňuje LR dermatolog Kampe. Nová řada LR ALOE VIA s sebou přináší i Special Care Box - balíček tří produktů určených na léto, které od nejčastějších akutních strastí, jako zarudnutí pokožky od slunce či po popraskané rty, přinášejí rychlou pomoc. Všechny jsou vyrobeny tak, aby byly vhodné na cesty a nezabíraly v kabelce příliš místa.


Naše vlasy se potřebují napít

Tato praktická SOS sada sestává například z Aloe Vera Spreje První Pomoci, který své využití najde hlavně tehdy, když se spálíme na sluníčku. Navíc kombinace 83 % Aloe Vera a 12 bylinných esencí (např. heřmánek, eukalyptus) má antiseptické, desinfekční, hydratační a protialergické účinky. Dalším pomocníkem je Aloe Vera Hydratační Gelový Koncentrát. Po něm bychom měli sáhnout zejména v situacích, kdy naše pokožka po celodenním slunění strádá, cítí se napjatá a vysušená. V létě často chodíme boso, může se tedy lehce stát, že se třeba drobně poraníme o ostřejší kamínek či kousek skla. Právě tehdy nám přijde vhod Aloe Vera Ochranný Krém s Propolisem - má antiseptické účinky a podporuje hojení. Právě ten tvoří poslední a neméně důležitou část zmiňovaného SOS balíčku. 

Na rizikové faktory, které v letních měsících zatěžují naše vlasy, upozorňuje MUDr. Tomáš Kampe, odborník ze společnosti LR Health & Beauty: „Nebezpečí skrývá například i slaná mořská voda, která naše vlasy extrémně vysušuje. Když se k tomu přidá sluníčko, jež z nich hlavně v tropických vedrech odsává potřebnou vlhkost, vlasy doslova trpí. S úsměvem dodává: „Mají žízeň, stejně jako my lidé, proto jim musíme dát napít!“

Právě na suché vlasy se zaměřuje Aloe Vera Hydratační Vlasová Kúra nejlépe v kombinaci s ošetřujícím šamponem Alove Vera. Použití obou produktů na vlasy jejich účinky jen skvěle umocní a vlasy krásně vyživí.

Vše, co potřebujete pro krásný a smyslný úsměv, jsou zdravé zuby a sametové rty. V létě ale i naše rty často trpí vysušením a popraskáním. Vhodné řešení najdeme v Aloe Vera Hydratačním Balzámu na Rty, díky němuž budou rty opět krásně vláčné. 


Pro úsměv jasnější než slunce
     

Na to, aby byly zuby opět zdravé a zubní sklovina dostatečně chráněna, se zaměřuje Aloe Vera Extra Svěží Zubní Pasta s extraktem z echinacei, jež pečuje i o naše dásně. Pokud máte citlivé zuby, zvolte raději Aloe Vera Zubní Pastu Sensitive s minerálním komplexem a fluoridem.